Редактор: e-mail: Кадър БНТВ страната има възможност по Закон за гражданската регистрация

...
Редактор: e-mail: Кадър БНТВ страната има възможност по Закон за гражданската регистрация
Коментари Харесай

Матева, ЦИК: Надяваме се хората, които са на почивка на 11 юли у нас, да могат да се регистрират на временния си адрес, за да гласуват

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

В страната има опция по Закон за гражданската регистрация жителите да се записват на по този начин наречените краткотрайни сегашни адреси, като условието е на всеки 30 дни, в случай че се сменя адреса, на който обитава жителят, в случай че е на повече от 30 дни на друго място, тогава да съобщи смяна на сегашен адрес.

Така зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева стартира коментара си по тематиката за гласуването на изборите в България на хора, които на 11 юли не се намират в местата, където живеят, а са на отмора. 

Има такава опция за регистрация на сегашен адрес, и в хотели, и в мотели, в други почивни места. В тази връзка ние изпратихме питане до районния министър, защото 14 дни преди изборния ден, жителите могат да заявят гласоподаване по сегашен адрес. Все още има задоволително време тези гласоподаватели, които са си запазили отмора на датата за деня на изборите, да заявят регистрация на краткотраен сегашен адрес в мястото, в което ще почиват - в хотела или в почивната станция. Но има процедури, които би трябвало да се съблюдават, и е хубаво районният министър да каже какви документи би трябвало да се показват вероятно от хотелите и от от почивните домове, какви данни би трябвало да бъдат подадени от лицата, които ще обитават по време на изборите в тези места, с цел да могат да подадат надлежно заявление за гласоподаване по сегашен адрес. Очакваме това решение, сподели още по Българска национална телевизия Росица Матева.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР